2010. március 16., kedd

A mi éveink

Ma reggel kaptam a postaládámba ezt a kis összefoglaló filmet, amit rögtön megnéztem és ajánlok mindenkinek megtekintésre.

Mert évek óta rendszeresen figyelem a napi híreket, elemzéseket a különböző médiafelületeken.

A széljárástól függően erős különbségek vannak. Bizonyos újságok híradásaiban, vagy elemző műsorokban elmondják ugyan a szomorú tényeket nagyon röviden, de a tudósítás, vagy beszélgetés 99%-a meg akarja magyarázni, hogy ez már csak így van rendjén. Senki nem tehetett volna mást, hiszen a világ válság...!

Nagy szerencse számukra, hogy jött a világméretű pénzügyi katasztrófa! Így tudnak mire hivatkozni. Arról hallani se akarnak, hogy esetleg bennük is van hiba. Sőt először is bennük van a hiba, ami nem egyszerűen csak hiba, de egyenesen bűn.

A napokban olvastam valahol, hogy hazánk a korrupciót illetően az egyik legrosszabb hellyel büszkélkedhet a világban. Nahát!

Mivel jól tudjuk abból az időkből, amikor még nem volt ilyen mértékű e jelenség hazánkban, hogy a korrupció képes „megenni” egy országot. És ezt ők tanították velünk. Sőt azt is, hogy a korrupció bűn, amit büntetni kell. De akkor most hogy is állunk?