2010. február 28., vasárnap

Azt mondod...?

Azt mondod ma van február 28-adika, a tél utolsó napja, meg az SZDSZ-é, meg az MDF-é, meg az MSZP-é, és vele együtt a balliberális ámokfutásé is?
Azt mondod nem csak Magyarországon, de globális méretekben is?
És azt is mondod, hogy a globális felmelegedés az oka?
Ezt nem értem! Ja, vagy úgy, a politikai globális felmelegedésből lett elege a világnak! Azt nem csodálom!

Hogy is lehet egy olyan világraszóló őrültséget követendőnek tekinteni, hogy az óvodások nevelése a nemtelenségen alapuljon. Vagyis legyen olyan a fiú gyermek, mint a lány gyermek.
Esküszöm, az bolond, aki így neveli a gyermekeit. De az még inkább, aki a más gyermekeit neveli így.

Mert a saját gyermek az magánügy, de a más gyermeke, az már nem, az már közügy, de úgy is mondhatnánk társadalmi ügy.
Azt mondod nem elegendő a tömeg azokon a bizonyos felvonulásokon? És akarnak gyártani nemtelen tömegeket? Majd a felnövő nemzedék tagjai, amikor párkapcsolatba kerülnek, akkor el fogják dönteni, hogy melyikük szüljön gyermeket? Mert szerintük az csupán döntés kérdése! Ahhoz a természetnek, a genetikának, a nemiségnek semmi köze.

Azt mondod meg bolondult a világ? Mert ez az egyetlen elmeháborodott gondolat is azt támasztja alá.
Vagy így kívánják elérni, hogy a Föld lakóinak számát hét milliárd közeléből le redukálják a felére?
Ennek bizony van némi realitása, hiszen örökbefogadással nem növekszik a népesség.

Azt mondod nem tart már soká? De miért? Csak azért, mert a természet törvényei ellen nem sokáig lehet cselekedni?
Igen, voltak olyanok, akik a folyók folyását akarták megfordítani. Láthatjuk hová vezetett "okoskodásuk"! Voltak arrafelé olyanok is, akik az emberek született természetét akarták megváltoztatni.

Mint tudjuk, minden kisgyermek kapitalistának születik és a legvéresebb kommunisták is tovább erősítették gyermekeikben a kapitalista szellemet, míg aztán azt várták el a társadalomtól, hogy legyen mindenki kommunista, csak ők nem. De ez sem sikerült nekik.

Az első két állításban biztosan igazad van. De mi van a többivel?
Az SZDSZ már nulla. Ők maguk mondták ezt.
De azt mondod az MDF is?
Igen, mert napjainkban nagyon gyér a tulipán termés. Ami terem, az is piros. Azután meg egy bizonyos madárfaj is tépázza a valaha volt szép nagy tulipánültetvényt. Igaz ugyan, hogy az utóbbi időben a két főtulipán megbokrosodott. Azt gondolták, így majd létre hoznak egy szép nagy ültetvényt, de a jelen eredmények a tavasz közeledtével sem biztatóak, mert csak nagyon gyenge minőségű palántákat sikerült beszerezni.
Állítólag százhetvenhatot?

Azt mondod nem biztos, hogy termékeny lesz az okoskodás?
Bizony, mert a még elvétve meglevő nemes tulipánok nem szeretnék, ha kereszteznék őket a szegfűvel.

Szóval azt mondod?
Igen, hogy fura egy csokor ez az ibolya-tulipán-szegfű kombináció, mely fölött a madarak röpködnek.
Persze közülük is sok szárnyaszegetté vált, megtépázta őket az idő. Némelyik le is esett és soha többé nem száll fel a magasba.

Azt mondod a szegfű is?
Alighanem! Ők eddig csak egy problémával küzdöttek. Irtóztak a narancs színtől. De most, hogy hervad a csokor, további két baj is nyomja szirmaikat. Ugye az ősbaj továbbra is a narancs fóbia, de ezt időnként háttérbe szorítja a jobbtól való félelem.
Mert nekik akkor jó, ha mindenki másnak rossz. És nem akarják a váltást, hogy nekik legyen rossz, mindenki másnak jobb.
A harmadik nagy gondjuk, hogy ezt az állapotot veszélyezteti ma minden. Amerre fordítja a fejét a szegfű, mindenhol csak a baj!

Nocsak. Milyen bajt látsz? Hiszen szerintük minden rendben van.
Igen, annyira, hogy a híradók sok esetben csak azt sorolják egymás után, hogy hol milyen korrupció került napvilágra és azt te is kiértheted a híradásokból, hogy annak gyökerei mely ültetvényekben burjánzik.

És mit gondolsz, mi lehet a megoldás? Csak azt, amit te is gondolsz: jöjjön a tavasz és legyen egy nagy madár röptetés, meg a melegházba csak a legértékesebb palántákat ültesse be a nyolc milliónyi kertész.